January 31, 2024

Råd mot seksuell appetitt

Å ha et ønske om sex er ikke noe som tas for gitt. Det er ting du kan gjøre for å øke appetitten. Hvis du ikke har lyst til å ha sex, kan du ofte gjøre noe selv. Det er viktig å først avklare årsakene og deretter iverksette tiltak. Hvis du jobber som hore eller eskortejente, kjenner du sikkert denne følelsen.
Mulige årsaker og løsninger

  • Har du mye (arbeids)stress? Så se om du kan organisere arbeidet bedre, gjøre avspenningsøvelser, gjøre aktiviteter som gir deg energi. For noen er det en lang tur, for andre er det å høre på musikk, shoppe eller henge med venner.
  • Har du irritasjoner med partneren din? Så snakk om dem sammen. Når det ikke er noen irritasjoner i veien, er du mer motivert til å forstå ting.
  • Trenger barna dine mye oppmerksomhet? Planlegg tid med partneren din. Ta deg tid til hverandre og gi hverandre positiv oppmerksomhet. Seksuell lyst kommer ikke alene, du kan påvirke det. Hvis du regelmessig gjør morsomme ting med partneren din, er det mer sannsynlig at du får lyst til å ha sex.

Føl deg bra

Tid og oppmerksomhet til den andre er viktig, men det er også at du har det bra med deg selv. Konfronter dine negative følelser og tanker og arbeid med et positivt bilde av deg selv. Tips for å tenke mer positive tanker:

  • Ta vare på deg selv: Spør deg selv hva du trenger eller hva som kan hjelpe deg. Et sympatisk øre, et varmt bad eller en god tur for å tømme hodet?
  • Ta deg tid til deg selv: Planlegg tider når du ikke trenger å gjøre noe, bare det du har lyst til å gjøre!
  • Ta vare på utseendet ditt: Kjøp fine klær og ta godt vare på deg selv.
  • Føler du deg usikker på utseendet ditt? Deretter fokuserer du på de positive delene av kroppen din og legger vekt på dem. Du er mer sexy når du ser mer sikker på deg selv.
  • Husk at det er helt normalt å føle seg flau over seksualiteten din. Når du elsker noen, trenger du heller ikke gjøre det meste ut av det med en gang, men du kan bygge det opp litt etter litt. På den annen side er seksualitet en veldig menneskelig ting. Dette gjelder også følelser av lyst og fantasier om det. Det er en del av deg som kan gi deg mye glede. Så du trenger ikke skamme deg over det.

Hvis usikkerhet, angst eller depresjon forårsaker din manglende evne til å nyte sexlivet, er det tilrådelig å søke profesjonell hjelp fra legen din.

Gi et nytt liv til sexlivet ditt

Identifiser årsakene til at du pleide å nyte sex og prøv å gjenskape den samme situasjonen. Finn ut sammen med deg selv og partneren din hva du ønsker deg mest i sexlivet ditt. Kanskje dine preferanser har endret seg. Prøv noe annet i sengen enn det du er vant til, dette kan gi en ny spenning. Bli inspirert med partneren din; å oppdage nye ting sammen kan også være spennende.

Diskuter de fysiske årsakene

Hvis du ikke har lyst til å ha sex av fysiske årsaker, som smerte, sykdom eller visse medisiner, bør du oppsøke legen din. Det kan hjelpe å velge en annen medisin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

a518e722dd6f3a943177ffa2b5037a1f